1 1 1 1 1

Zbog narušene fozološko-biološke stabilnosti drvoreda u ulici Aleja konzula zbog starosti kao i pretrpljene štete usljed olujnog nevremena, koje je zadesilo Travnik  u julu prošle godine, na inicijativu načelnika Općine sačinjen je stručni izvještaj o stanju urbanog zelenila.

Navedeni izvještaj bio je razlog za za izradu Projekta sanacije urbanog dijela zelene površine-drvoreda u ulici Aleja konzula.

Projekat su izradila stručna lica a na osnovu Rješenja Kantonalne uprave za šumarstvo SKB/KSB i podrazumijeva obradu drvoreda i ostalih nasad, uklanjanje odumrlih , oštećenih, prelomljenih i oboljelih stabala kao i zamjensku sadnju  uz obavezu poštivanja svih elemenata izbora vrste i stepena zaštite.

Nakon pribavljanja svih potrebnih saglasnosti uključujući i urbanističku saglasnost obavještavamo građane da je implementacija ovo važnog Projekta predviđena za 19.i 20.03.2024.godine a u realizaciju će biti uključeni svi nadležni organi i institucije.

U izvođenju konkretnih radova dogovoreno je učešće Kantonalne uprave za šumarstvo, JKP“Bašbunar“, Profesionalne vatrogasne jedinice, Mjesne zajednice Kalibunar i Centar, Zavičajnog muzeja“Travnik“. Naravno, regulisanje saobraćaja u vrijeme izvođenja radova vršiće pripadnici Policijske stanice Travnik