Previous Next Play Pause
Zakazana 38. redovita sjednica Općinskog vijeća  Ponovni javni oglas za izbor i imenovanje predsjednika i članova Skupština javnih preduzeća i privrednih društava i izbor i imenovanje Nadzornog odbora JU čiji je osnivač Općina Travnik Poziv na potpisivanje ugovora o implementaciji odobrenih sredstava Javni poziv za dodjelu poticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje Općine Travnik  za 2020.godinu Sutra nastavak 36.redovne sjednice Općinskog vijeća Travnik JAVNI KONKURS ZA IMENOVANJE OPĆINSKOG  PRAVOBRANIOCA U OPĆINSKOM PRAVOBRANILAŠTVU TRAVNIK ZA OPĆINE TRAVNIK I NOVI TRAVNIK Objavljena preliminarna lista korisnika općinske pomoći za osobe sa socijalnim statusom za 2020.god 37. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA TRAVNIK, ZAKAZANA ZA 05. 08. 2020.


Načelnik Općine Travnik ,Admir Hadžiemrić i predsjedavajuća Općinskog vijeća, Vlatka Lovrinović ,svojim sugrađanima muslimanima 

Delegacija Općine Travnik, predvođena načelnikom Admirom Hadžiemrićem, danas je boravila u posjeti Memorijalnom centru Potočari-Srebrenica, gdje su položili cvijeće na spomen-obilježju, te učenjem Fatihe odali počast svim žrtvama genocida počinjenog u julu 1995.

U Travniku je danas zvanično prezentiran projekat "Staza stare pruge" kojim će se kreirati novi turistički proizvodi za turiste koji područje Srednje Bosne posjećuju tokom ljeta, čime će se dodatno unaprijediti turistička ponuda za duži boravak i omasovljenje posjetitelja u okviru turizma na otvorenom na području Travnika, Viteza, Donjeg Vakufa, Busovače i Jajca.

Pred Općinskim sudom u Travniku vođen je stečajni postupak nad imovinom stečajnog dužnika JKP „BAŠBUNAR“ d.o.o.

Služba za zajedničke i komunalne poslove u okviru aktivnosti na redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta  

Ministarstvo privrede SBK/ KSB  na osnovu Odluke Vlade SBK/KSB objavljuje :

Poziv na potpisivanje ugovora sa korisnicima koji su ostvarili pravo na subvencioniranje plate za mjesece april i maj 2020.godine na osnovu Javnih poziva Vlade SBK

Ministarstvo privrede SBK na osnovu Odluke Vlade SBK provelo je dva Javna poziva za dodjelu finansijskih sredstava pravnim i fizičkim licima sa pravnim subjektivitetom kojima je naredbama štabova civilne zaštite zabranjeno obavljanje djelatnosti u uslovima pandemije COVID-19.

Načelnik Općine juče je prisustvovao sastanku koji je održan  na Vlašiću a posvećen  stanju u oblasti turizma .

Dana 17.07.2020 načelnik Admir Hadžiemrić je, sa svojim saradnicima, posjetio obnovljeno i uređeno izvorište „Dokuzi“.