Previous Next Play Pause
Pravila ponašanja na dječijim igralištima Postavljanje zaštitne odbojne ograde uz lokalne puteve Otvoren Turistički ured Turističke zajednice općine Travnik - jedinstvena zajednica turizma za sve Održana javna prezentacija o pristupačnosti općine Travnik za osobe s invaliditetom Travnik, mjesto koje inspiriše - U toku snimanje prve TV serije u našem gradu Upozorenje Federalnog hidrometeorološkog zavoda -   Neodgovorno ponašanje pojedinaca – Onečišćen potok kod Šarene džamije Zakazana 39. redovna sjednica Općinskog vijeća Travnik


Iz interventnih sredstava za provođenje hitnih mjera zaštite i završetka započetih i ugovorenih radova, Općini Travnik dodijeljena su financijska sredstva u iznosu od 5.000,00 KM u svrhu realizacije projekta sanacije oštećenja na Sahat - kuli u Travniku.

Delegacija Općine Travnik danas je u Potočarima prisustvovala obilježavanju 20.

Služba za civilnu zaštitu Općine Travnik uključila se u akciju traganja za nestalim Petrom Livančićem (62) iz naselja Gornje Putićevo, MZ Dolac na Lašvi, koji je posljednji put primijećen kako se kreće u pravcu Doca na Lašvi. 

 

Mole se svi građani da ukoliko primijete ili doznaju bilo kakvu informaciju o nestalom da obavijeste Policijsku stanicu Travnik na broj telefona 122, Kantonalnu upravu za civilnu zaštitu na broj 121 ili Službu za civilnu zaštitu Općine Travnik na broj 030/518-135.

Kompletan tekst javnog poziva za izbor organa mjesne zajednice Slimena - Polje možete pročitati ovdje.

Općina Travnik je tokom tekuće godine kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ u okviru Mreže praktičara mjesnih zajednica BiH, a koji ima za cilj, između ostaloga unapređenje primjene regulatornog okvira i razmjenu stručnog znanja i dobrih praksi u oblasti ostvarivanja funkcija mjesnih zajednica, realizirala značajan broj aktivnosti.

Na temelju inicijative Multidisciplinarnog tim za zaštitu prava djece općine Travnik, Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK donijelo je Protokol o prevenciji i postupanju u slučaju nasilja među djecom i nad djecom u školi, koji je u cjelosti usklađen sa važećim propisima koji tretiraju prava i sigurnost djece u BiH.

Općina Travnik jedna je od ukupno šest lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini u kojoj će biti implementiran projekat “Udruživanje snaga za radna mjesta i stabilnost –podrška ugroženim osobama u BiH kroz javno civilno i privatno partnerstvo“.

Dječja igrališta omiljeni su izbor mališanima za igru i boravak na svježem zraku.Shodno tome, u proteklom periodu na području općine Travnik pojačane su aktivnosti uređenja i održavanja dječjih igrališta.