Previous Next Play Pause
 Danas završetak radova na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji za testnu fazu Bosanske ulice Zakazana 8. REDOVNA sjednica Općinskog vijeća Travnik Pozivaju se mještani naseljenih mjesta Gornje Čukle i Donje Čukle da prisustvuju zborovima građana MZ Čukle u terminima, koji su navedeni u Javnom pozivu u prilogu Objavljen javni poziv  za obuku za CNC operatera Danas počinje testni period uređenja Bosanske ulice Ambasador Johann Sattler posjetio Općinu Travnik Obavijest Službe za civilnu zaštitu Sastanak Saveza općina i gradova


Izuzetan odziv i angažman građana u okviru „Sedmice društvene odgovornosti“ pokazali su i identifikovali određene kritične tačke i odgovornosti kao i činjenicu da građani Travnika vole svoj grad i vjeruju u sve aktivnosti u kojima su partneri.

Kompletan uvid u urađeno imaćemo nakon izvještaja koordintaora za rad sa mjesnim zajednicama 

Općina Travnik je,i ove godine, obezbjedila ruksake i potrebni školski pribor za svu djecu romske nacionalnosti koji pohađaju osnovne škole na području Općine Travnik.

Obavještavamo građane da zbog  izvještaja nadležnih organa o trenutnoj epidemiološkoj situacija 

Predstavnici Lokalne dijaloške platforme Općine Travnik učestvju na dvodnevnom treningu na temu "Aktivizam u vrijeme pandemije" u organizaciji UNDP-a u okviru Projekta "MAKERS"

Načelnik Općine Travnik dr.sci.Kenan Dautović ,u okviru aktivnosti koje se vode na zbrinjavanju napuštenih pasa obraća se građanima Travnika saopćenjem za javnost:

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović se jučer sastao sa NJ.E.ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Erikom Nelsonom.

Na osnovu člana 15.Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH (“Službene novine Federacije BiH”, broj:49/06 i 51/09) i člana 39.

Obavještavamo  učesnike aktivnosti „Sedmica društvene odgovornosti“ da je u nedelju -05.09.2021.godine od 17:00 sati do 19:00 sati na Starom gradu predviđeno neformalno  druženje  uz roštilj .

Ovu aktivnost, kao svoj doprinos, organizuju Crveni krst i Merhamet Travnik u saradnji sa travničkim ćevabdžinicama i pekarom „Dervić“