Previous Next Play Pause
Zaključci sa 52. redovne sjednice Općinskog vijeća Travnik Iskoristite pogodnosti besplatnih usluga vjenčanja I danas na snazi narandžasto upozorenje za visoke dnevne temperature zraka i visoke vrijednost UV indeksa, kao i opsanost od udara groma “3x3 Kalibunar basket turnir U subotu na Centralnom gradskom trgu gučogorske delicije  i rapsodija ljetnih okusa U toku postavljanje nove saobraćajne signalizacije Radionica za djecu: Najljepše tvrđave BiH Obavijest građanima iz Službe za civilnu zaštitu o obavezi uklanjanja i pokresa stabala


Obavještavaju se sve Mjesne zajednice (MZ) na području općine Travnik, kao i mještani i ustanove (škole i druge), koje se snabdijevaju vodom putem lokalnih vodovoda (vodovodi izvan sistema JKP) o realizaciji planiranog popisa lokalnih vodovoda.

U sklopu šireg plana i niza projekata koji obuhvataju sanaciju i rekonstrukciju lokalnih puteva u Travniku, obavještavamo građane da su trenutno na području gradske regije u toku i radovi na redovnom održavanju lokalnih puteva i makadama.

Od početka ove sedmice, na snagu je stupio novi Pravilnik koji detaljno reguliše saobraćaj na području pješačke zone u Ulici Bosanska u Travniku.

Shodno brojnim prijavama o štetetama koju prouzrokuje divljač na privatnoj imovini, obaviještavamo građane i upućujemo na pravilno postupanje i primjenu zakonskih odredbi.

Na temelju Pravilnika o kriterijima za ostvarivanje prava na dodjelu stana u najam mladim bračnim parovima ili vanbračnim partnerima, utvrđen je prijedlog rang liste prioriteta po javnom pozivu.

Prema prognozama nadležnih institucija na visoke temperature koja nas očekuju u narednom periodu, Služba za civilnu zaštitu općine Travnik, 

Uspješno je završeno saniranje i asfaltiranje više dionica puteva na području Mjesne zajednice Karaula, kroz realizaciju utroška financijskih sredstava iz budžeta Općine Travnik.

Travnik je uveo sistem javnih bicikala Nextbike i pridružio se mreži gradova širom svijeta koji koriste ekološki prihvatljiv sistem vožnje.