U okviru projekta  „ Podrška socio – ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana“ kojega sprovodi Njemačka nevladina organizacija „Help“  i općina Travnik podržano je 20 korisnika koji su dobili traženu opremu i mehanizaciju , pored toga u okviru istog projekta obezbjeđena su sredstva i za dodatnu obuku 17 polaznika za CNC operetere/programere i mali općinski projekat od interesa za lokalnu zajednicu.

Danas 02.12.2021 u 12 :00 u maloj sali  općine Travnik bit će upriličen sastanak načelnika općine Travnik sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja i zadruga na kojem će se razgovarati o trenutnoj situaciji u poljoprivredi na području naše općine i mogućnostima za unapređenje poljoprivrede u narednom period. 

Obavještavamo zainteresovane da Općina ima sklopljene ugovore za zimsko održavanje lokalnih puteva.

Općina Travnik je raspisala oglas o licitiranju opremljenog općinskog prostora bifea radi davanja u zakup za obavljanje ugostiteljskih usluga. Oglas će biti objavljen u dnevnim novinama “Oslobođenje” na dan 01.12.2021. godine. Uslove za dostavljanje ponuda možete pročitati OVDJE.

Kompletan tekst javnog poziva možete pročitati OVDJE.

Obavještavaju se potencijalni aplikanti na Javne pozive Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, i to:

JAVNI POZIV ZA ODABIR PRIVREDNIH DRUŠTAVA I OBRTNIKA KOJI NISU DOBIJALI FINANSIJSKA SREDSTVA PO JAVNIM POZIVIMA I PROGRAMIMA MINISTARSTVA PRIVREDE U 2021.GODINI, A KOJIMA ĆE SE RASPODIJELITI FINANSIJSKA SREDSTVA ZA ODRŽAVANJE POSTOJEĆIH RADNIH MJESTA SA POZICIJE SUBVENCIJE PRIVATNIM PREDUZEĆIMA I PODUZETNICIMA - POTICAJ PRIVREDI ZA 2021. GODINU

Načelnik Općine i predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik, povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH, svim građanima općine Travnik upućuju iskrene čestitke, uz želju da svojim zajedničkim trudom i radom doprinesemo jačanju države, solidarnosti i poštivanju različitih duhovnih i kulturnih vrijednosti.

Objavljenu konačnu listu korisnika općinske pomoći - dodjela građevinskog materijala za 2020/2021.godinu možete pogledati OVDJE.