Svojim sugrađanima, u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić i predsjedavajuća Općinskog vijeća, Vlatka Lovrinović, upućuju iskrene čestitke uz želju da prosperitetnost naše, nezavisne i suverene države skupa gradimo radi budućnosti novih generacija.

Omladinska banka Travnik poziva mlade da pišu projekte i mikrobiznise od 15.02. do 09.03.2020. godine do 14 sati.

Dana 23.02. 2021. godine u Kabinetu  načelnika Općine održana je sjednica na kojoj je  izvršeno konstituisanje  Kolegija Općinskog vijeća Travnik. Sjednici Kolegija prisustvovali su svi članovi Kolegija saglasno Poslovniku o radu Općinskog vijeća i općinski načelnik.

U Travniku je, uz mjere zaštite od pojave pandemije COVID-19, održana redovna sjednica Koordinacionog odbora sindikalnih organizacija organa uprave u SBK/KSB. Na sjednici su razmatrani izvještaji o radu sindikalnih organizacija u 2020. godini, a prisutni su upoznati sa potpisivanjem sporazuma o produženju primjene Kolektivnog ugovora i ostalim aktuelnim temama iz djelatnosti sindikata.

U okviru obilježavanja Dana općine Travnik i ove godine  21.marta  biće organizovana besplatna vjenčanja.

Načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić je danas(srijeda 03.02.2021)  bio  domaćin sastanka kojem su prisustvovali načelnici Općina: Busovača, Asim Mekić, Vitez,Boris Marjanović i  Novi Travnik, Stjepan Dujo.

Kompletan tekst Obavještenja o provođenju projekta „Podrška statističkom sistemu Bosne Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak" možete pročitati OVDJE.

Javni uvid u postupak Izdavanje okolinske /okolišne dozvole izgradnja objekta benzinska crpka/stanica „Hifa-Petrol“ d.o.o. Sarajevo u vremenu od 03.02.2021. do 23.02.2021. godine

U ponedjeljak 01.02.2021.godine održana je prva obuka u okviru pripremnih radnji iz ugovorenog Programa izrade strategije razvoja Općine Travnik 2021.-2027. na temu lana koja se odnosila na "Strategijski okvir sektora sigurnosti kao dio Strategije razvoja".