U  posljednja dva mjeseca intenzivirane su brojne aktivnosti na rekonstrukciji i uređenju dječijih igrališta.

Služba za zajedničke i komunalne poslove općine Travnik na području cijele općine već nekoliko mjeseci provodi aktivnosti na poslovima redovnog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva. Završetak radova se očekuje do kraja mjeseca oktobra.

Kao i prethodnih godina, Travnik se kontinurano uključuje u obilježavanje Svjetskog dana turizma, a ove godine tokom četverodnevnog programa, priređeni su brojni prigodni sadržaji i aktivnosti.

U Travniku je danas održana javna prezentacija analize pristupačnosti područja općine Travnik osobama sa invaliditetom.

Da je Travnik jedinstveno živopisno i pitoreskno mjesto koje nadahnjuje i inspiriše na svakom koraku, potvrđuje to i filmska ekipa Centra za savremenu umjetnost Sarajevo koja se trenutno nalazi u Travniku.

Federalni hidrometeorološki zavod dana, 22.09.2023. godine izdao je narandžasto upozorenje za dan  23.09.2023. godine zbog obilnih padavina, što može uzrokovati pojavu bujčanih i urbanih poplava za cijelo područje Bosne i Hercegovine.

Nažalost, vrlo često se, iznova imamo priliku uvjeriti u neodgovorno ponašanje pojedinaca. Upravo jedna takva negativna pojava, po dojavi komunalnog redara Općine Travnik, danas je zabilježena kod Šarene džamije.
Naime, nedogovorni pojedinci su onečistili dio potoka Dokuzi koji protiče ispod mosta kod Šarene džamije. Pretpostavlja se da je potok zamućen ispiranjem kanti od kreča.


Zaštita životne sredine je zasigurno zadatak svakog od nas, no da bi zaštita okoliša uistinu zaživjela i da bi se mogao ostvariti održivi razvitak, potrebno je, prije svega pravilno postupati sa otpadnim materijalima, te ih odlagati na mjesta predviđena za to. Sasvim sigurno, nijedan potok, a pogotovo ne onaj koji se nalazi u jednom od turistički najatraktivnijih dijelova grada, nije mjesto gdje je moguće prati kante od kreča.

Sjetimo se, čuveni putopisac Evlija Čelebija je još u u 18. stoljeću, Travnik opisao kao „grad s hiljadu vrela“.

Stoga vas poštovani sugrađani pozivamo da udruženim snagama doprinesemo imidžu grada kao čistog i uređenog mjesta, te da ukoliko primijetite da se izvršavaju razdnje zagađivanja okoliša, odmah prijavite nadležnoj općinskoj službi ili komunalnim redarima.


Putem službenih kontakt brojeva telefona Općine Travnik:
030 509 076 ili 030 511 277 - lokal 277 ili

Putem e-mail adresa i kontakt brojeva službenih telefona komunalnih redara:
Amel Islamović Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+38761931615

Kadro Baltić
Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.;
+38761285812

Milijana Vujinović Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.;
+38761176283

Aldin Ribo
Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.;
+38761176139

Zakazana je 39. redovna sjednica Općinskog vijeća Travnik, koja će se održati 28.09. 2023. godine (četvrtak), sa početkom u 10:00 sati u velikoj sali Općine Travnik.

Za sjednicu je utvrđen sljedeći dnevni red:

Iz interventnih sredstava za provođenje hitnih mjera zaštite i završetka započetih i ugovorenih radova, Općini Travnik dodijeljena su financijska sredstva u iznosu od 5.000,00 KM u svrhu realizacije projekta sanacije oštećenja na Sahat - kuli u Travniku.