Na 52. redovnoj  sjednici Općinskog vijeća Travnik održanoj danas, raspravljalo se o šest tačaka dnevnog reda:

Općina Travnik je za sve one koji žele stupiti u bračnu zajednicu koja je definisana prema važećem Porodičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine osigurala usluge besplatnog vjenčanja.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za visoke dnevne temperature zraka i visoke vrijednost UV indeksa.

Općina Travnik kroz različite načine potpore, podržava brojna udruženja, nevladine organizacije i druge pri organizaciji i realizaciji sportskih, događaja, a jedan od njih je i “3x3 Kalibunar basket turnir”, koji je već postao značajan tradicionalni susret mladih sportista u Travniku.

U subotu, 20. jula 2024. godine sa početkom u 20 sati, na Centralnom gradskom trgu u Travniku (kod Konzuma), održat će se manifestacija "Rapsodija ljetnih okusa iz Guče Gore".

Općina Travnik aktivno radi na unapređenju saobraćajne sigurnosti svih učesnika u saobraćaju kroz implementiranje novih mjera utvrđenih prema nedavno usvojenom Pravilniku o uređenju Bosanske ulice.

Zanimljiva edukativno-kreativna radionica koju organizira Pedagoška služba Zavičajnog muzeja Travnik, pod nazivom "Najljepše tvrđave Bosne i Hercegovine" održat će se u petak, 19. 07. 2024. godine na tvrđavi Stari grad sa početkom u 11 sati.

Tokom realizacije ekološke akcije „Sedmica društvene odgovornosti“ uz učestvovanje brojnih pravnih i fizičkih lica iz domena vladinog i nevladinog sektora, svoj društveni doprinos dala je i Profesionalna vatrogasna jedinica.

Obavještavaju se sve Mjesne zajednice (MZ) na području općine Travnik, kao i mještani i ustanove (škole i druge), koje se snabdijevaju vodom putem lokalnih vodovoda (vodovodi izvan sistema JKP) o realizaciji planiranog popisa lokalnih vodovoda. Popis će se provoditi u naredna dva mjeseca, a u saradnji sa predsjednicima savjeta MZ i predsjednicima odbora za vodu.