U cilju obezbjeđivanja uslova i mogućnosti učešća građana u donošenju Regulacionog/Zoning plana „Bazimice”, Han Bila, Travnik, pozivamo građane da prisustvuju Javnoj raspravi i svojim prijedlozima i sugestijama daju svoj doprinos.

Urbanističko građevinski inspektor je kontrolom nad objektom „Elma“ utvrdio na licu mjesta dana 14.01.2022.godine i 22.03.2022. godine, da su otpadali dijelovi sa objekta, da su vidljivi tragovi-dijelovi građevinskog objekta na trotoaru i saobraćajnoj površini glavne gradske ulice Bosanska, da objekat zbog dotrajalosti, većih oštećenja, neodržavanja od strane vlasnika, predstavlja opasnost za susjedne građevine i ljudske živote, čime su direktno ugroženi ljudski životi prije svega pješaci /đaci/  koji svakodnevno prolaze pored istog, a što je dokumentovano fotografijama, te o čemu su sačinjeni zapisnici, te postavljene trake upozorenja.

 Na osnovu pritužbi građana na društvenim mrežama o licima koja su na lokalitetu Plava voda u utorak, 30.05.2023. godine organizovali lutriju i lažno obećavali nagrade u nastojanju da prevare učenike koji su bili u turističkoj posjeti našem gradu, načelnik općine Travnik, gdin. Kenan Dautović odmah je naložio izlazak nadležnih organa na teren.

Upozorenje građanima od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda - 5.0 od 5 na osnovu 1 glas

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za vremenski interval od 31.05.2023. godine 09:00h do 2.06.2023. godine do 20:00h, zbog jakih lokalno padavina. Padavine se očekuju u sjevernom, centralnom i istočnom području Bosne.

U okviru aktivnosti na unapređenju saobraćaja kao i bezbjednosti i zaštite korisnika javnog prevoza nastavljaju se aktivnosti na rekonstrukciji postojećih autobusnih nastrešnica i postavljanju novih nasteršnica kao nezaobilaznom dijelu urbane opreme .

Odlukoma Općinskog vijeća Travnik o kupovini još dvije susjedne parcele nastavlja se realizacija glavnog projektnog zadatka Skloništa za nezbrinute životinje u Golešu.

Obaviještavamo građane da će Služba za razvoj, privredu i vanprivredu općine Travnik od ponedjeljka, 29.05.2023. godine raditi u općinskim prostorijama u ulici Erika Brandisa (zgrada ĐERDAN).