1 1 1 1 1

Tradicionalna kulturno - zabavna i sportska manifestacija Dan općine Travnik ove godine će se održavati u periodu od 19. do 22. marta.

Organizacioni odbor je donio odluku da se u 2024. godini neće raspisivati javni poziv za učešće u obilježavanju manifestacije, te da će se programske aktivnosti realizirati u skraćenom izdanju uz saradnju kulturnih ustanova čiji je osnivač Općina Travnik.

Dan općine Travnik će se zvanično obilježiti 21. marta svečanom sjednicom Općinskog vijeća Travnik, a ovogodišnja manifestacija je u potpunosti posvećena djeci i mladima.

Stoga će uz pozorišne predstave i koncerte za djecu u osnovnim školama na području općine Travnik biti realizirano i takmičenje u literarnom i likovnom stvaralaštvu pod nazivom " Travnik, najljepši grad", a oni najbolji i najuspješniji učenici će biti nagrađeni.

Dan općine Travnik, od 2012. godine obilježava se 21. marta i to na dan za koji se vežu brojna simbolična značenja, od kojih je najznačajniji dolazak proljeća.

Sve informacije vezane za obilježavanje ovogodišnje manifestacije možete pratiti putem zvanične web stranice Općine Travnik i Facebook stranice "Dani općine Travnik".