1 1 1 1 1

Komisija za mlade i ravnopravnost spolova Općine Travnik u saradnji sa stručnjacima iz oblasti psihologije organizira predavanje na temu "Ekranizam" koje će se održati 21.11. ove godine u sali Centra za kulturu općine Travnik sa početkom u 18 sati.

Ovom prilikim predavačicama dr.sci.Klementina Nuk –Vuković i MA pedagogije – geštalt psihoterapeutkinja Ivanela Brković će predstaviti potencijalne probleme vezane za zaštitu djece u digitalnom okruženju odnosno sigurnost djece na Internetu, što danas predstavlja veliki problem.

 

Eksplozija informacijskih i komunikacijskih tehnologija otvorila je bez presedana mogućnost djeci i mladima da komuniciraju, druže se, dijele, uče, pristupaju informacijama i izražavaju svoje mišljenje o stvarima koje utiču na njihov život i njihove zajednice, dok se istovremeno nameću značajni izazovi za sigurnost djece. 

Prepoznavši ove probleme, Komisja za mlade i ravnopravnost spolova je uz podršku načelnika Općine Travnik odlučila organizirati predavanje na ovu temu, kako bi makar malo i roditeljima i našoj djeci u Travniku pokušala ukazati na ovaj veliki problem.

 

CILJNA GUPA:

-       RODITELJI,

-       UČENICI VIII  I  IX RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE, 

-       UČENICI SREDNJIH ŠKOLA  OD I – IV RAZREDA.