1 1 1 1 1

U Travniku je danas održana javna prezentacija analize pristupačnosti područja općine Travnik osobama sa invaliditetom.

Analizu pristupačnosti za 15 lokalnih zajednica, među kojima je i općina Travnik je realizirao Caritas Bosne i Hercegovine u okviru projekta Access, a pod okriljem javne kampanje „Pristupačno okruženje za sve. Bez prepreka!“

 

Kako je istaknuo voditelj projekta Zlatko Malić, na području općine Travnik analizirano je 13 javnih i privatnih ustanova i organizacija, koje većinom potpuno ne ispunjavaju standarde pristupačnosti za osobe sa invaliditetom.

 

Tom prilikom ukazano je na međunarodne i domaće standarde, propise i zakonske okvire koji obavezuju omogućavanje pristupačnosti, kroz koje bi se osobama sa invaliditetom omogućio kvalitetniji i ugodniji život.

 

Projekt ima za cilj doprinijeti unaprjeđenju i poboljšanju položaja osoba s invaliditetom u oblasti pristupačnosti kao temeljnog ljudskog prava.

 

Općina Travnik nastoji svim svojim sugrađanima osigurati što kvalitetnije uvjete za život, kroz različite aktivnosti i projekte, a svoje usluge kontinuirano čini pristupačnim za sve.

 

Stoga, također pozivamo i sve sugrađane i investitore na području općine Travnik da poštuju standarde pristupačnosti, kako bismo zajedno svim stanovnicima ali i posjetiteljima omogućili bolju pristupačnost uslugama.