1 1 1 1 1

Kao i prethodnih, i ove godine uposlenici Općine Travnik učestvuju u šestoj po redu "Travničkoj noćnoj utrci", koja se održava sutra, 02.09.2023. godine.


Općina Travnik je od samog začetka, dio ove divne i pozitivne travničke priče, te kroz višestruku pomoć i saradnju doprinosi da se kombinacija najbrže rastućeg trenda trčanja i turističke atrakcije, te avanturističkog turizma, uveliko popularizira u Travniku.

Također i 43 uposlenika Općine Travnik će kroz učešće u utrci dati svoj doprinos.

Začetnici noćnih utrka u BiH - Centar za edukaciju mladih - CEM „Pharmamed Travnik noćnom utrkom“ pokrenuli su trend noćnog trčanja, te proizveli pozitivne povratne reakcije.

U srce BiH proteklih godine dolazilu su brojni domaći i strani aktivni sportaši i rekreativci,te travničku noćnu utrku ucrtali na bh. i svjetsku mapu kao nezaobilazan i jedinstven turistički sportsko-zabavni događaj.

Vrhunska organizacija,brojni volonteri i sponzori, odlična atmosfera i zabava, garant su da više od 1000 trkača apsolutno uživaju u izuzetnim svjetskim trkaćim uslovima i prekrasnom travničkom krajoliku.

Staza duga 5 kilometara predstavlja izuzetnu priliku da se jedna od najatraktivnijih destinacija u srcu BiH, doživi na jedan drugačiji način, sklope nova prijateljstva, ali svakako i da se promoviše zdrav stil života putem ove najjednostavnije sportske rekreacije, koja poboljšava fizičko i mentalno zdravlje.

Travnički kraj, poseban i jedinstven, sam na svakom koraku priča svoje priče iz davnina i piše nove. U ovom gradu, smještenom u srcu BiH možete vidjet i doživjeti mnoštvo biogeografskih raznolikosti, neprocjenjivih endemskih vrsta, očaravajućih krajolika i bajkovitih pejzaža, ljekovito vrelo i netaknute prirodne potencijale, ali i izuzetno vrijednu riznicu kulturno-historijske baštine.

Više informacija o utrci možete pronaći ovdje.