1 1 1 1 1

U zgradi Općine Travnik danas je povodom obilježavanja prvog festivala mode i dizajna pod nazivom "Moda fest Travnik 2023" upriličen prijem za predstavnike Agencije Fotomodel i učesnice izbora za fotomodela BiH.


Dobrodošlicu i ugodan boravak u Travniku učesnicima Festivala je poželilo načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, nakon čega su posjetile Memorijalni muzej Rodnu kuću Ive Andrića. Također, tom prilikom su se uz pratnju turističkog vodiča upoznale sa raskošnom kulturno-historijskom baštinom travničkog kraja, te se uputile ka Vlašiću, gdje će boraviti narednih pet dana. U tom periodu predviđeno je da se u okviru Models Campa vrše pripreme za finale Izbora fotomodela BiH, kao i za “Moda fest Travnik”.


Festival mode i dizajna kao još jedan turistički proizvod općine Travnik, teži da postane tradicionalno mjesto susreta u i prezentacije modnih brendova u Travniku, kao jednom od sjedišta modne industrije BiH.
Direktorica Izbora za fotomodela BiH Selma Malićbegović je kazala da je cilj ovogodišnjeg Festivala ugostiti modne dizajnere i brendove iz BiH, te da najljepše djevojke BiH predstave domaći proizvod.
“Potrudili smo se da sve uklopimo u jedan zanimljiv koncept, ljepotu i modu, ali i divan ambijent Travnika, te da ovo bude jedan spektakl mladosti i ljepote”, istaknula je Malićbegović.


Festival mode i dizajna će se održati u subotu, 12.08.2023. godine na Centralnom gradskom trgu u Travniku sa početkom u 20:00 sati, a revije će nositi finalistice Izbora za fotomodela Bosne i Hercegovine.
Tema ovogodišnjeg festivala je “nosimo domaće, nosimo bh. dizajn”, te je velika pažnja posvećena upravo domaćim tekstilnim proizvođačima i modnim dizajnerima.

Jedna od učesnica Izbora za fotomodela BiH Anastasija Janković iz Bijeljine je kazala da oduvijek gaji ogromnu ljubav prema fotografiji, kao i da uživa kada je drugi slikaju. Dodala je da se nada da će kroz učešće na festivalu mode prikupiti dragocjena iskustva i nova poznanstva.


Na travničkom festivalu mode svoje kolekcije će predstaviti: modna revija No 1- Sportska oprema iz Travnika; modna revija brenda Senses – Mirela Džinić iz Travnika; modna revija AMS desing – Amina Vehabović iz Gračanice; modna revija Belma Delibašić iz Kaknja; modna revija Naida Vilić iz Sarajeva; modna revija Neyra Fashion Atelier iz Sarajeva i modna revija Svjetlana Vuković-Ceca iz Tuzle.


Nakon Travniku, u organizaciji Agencije Fotomodel u Sarajevu,13.08.2023. godine u hotelu Radon Plaza se održava finale Izbora za fotomodela BiH. Generalni pokrovitelji "Moda Fest Travnik" su Općina Travnik i Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

Pozivamo sve, koji su u prilici da uveličaju ovogodišnji festival mode u Travniku, te uživaju u prizorima mode, mladosti i ljepote.