1 1 1 1 1

Spektakularnim koncertom legendarnog Zdravka Čolića na stadionu Pirota u Travniku, sinoć je završena druga po redu kulturno-zabavna i privredna manifestacija Dani dijaspore.


Koncert Zdravka Čolića u Travniku se s velikim nestrpljenjem iščekivao, a veliko interesovanje kako domaćih, tako i posjetitelja iz zemalja okruženja, kao i naših Travničana koji imaju adresu prebivališta u inostranstvu uz snažnu emociju koja je sinoć vladala Pirotom, ali i u cijelom gradu nam je zapravo potvrdila da su ispunjena sva očekivanja.


Travnik je tokom cijele sedmice bio u znaku manifestacije Dani dijaspore, kojoj je, uz brojne kulturno-zabavne sadržaje, fokus bio na susretima potencijalnih investitora sa predstavnicima vlasti i domaćih privrednika.
Najvažniji događaji manifestacije su bili privredni susreti koji su okupili preko 30 privrednika sa različitih kontinenata, Zapadne Europe, Australije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i iz Omana. Zadovoljstvo nam je kazati da smo kao lokalna zajednica zaista prepoznati kao neko ko nastoji da se priča o povezivanju sa dijasporom uozbilji na svim mogućim nivoima.


Da smo na pravom putu pokazao je i USAID sa kojima sarađujemo na projektu u naredne četiri godine, gdje će se poticati investicije u općinu Travnik. Prvi susreti dijaspore u Travniku, upriličeni prošle godine rezultirali su dobrim početnim koracima, a što je ove godine potvrđeno brojnijom posjetom svim kulturno-zabavnim događajima, kao i privrednim susretima na kojima je cilj izgraditi neke nove mostove kroz prezentaciju mogućnosti ulaganja u zemlju rođenja za sve one koji su iz različitih razloga bili prinuđeni napustiti Bosnu i Hercegovinu.