1 1 1 1 1

U Travniku se organizira festival mode i dizajna pod nazivom "Moda fest Travnik 2023" koji će se održati u subotu navečer, 12.08.2023. godine na Centralnom gradskom trgu.
Revije će nositi finalistice Izbora za fotomodel Bosne i Hercegovine koje će boraviti na trodnevnom Models Campu na Vlašiću, već od 09.08.2023. godine.


Travnik će, 30 najljepših djevojaka Bosne i Hercegovine koje su osigurale učešće na Izboru za fotomodela BiH za 2023. godinu, ugostiti već sutra, 09.08.2023.godine. Dobrodošlicu učesnicama će u zgradi Općine Travnik poželjeti načelnik Općine Travnik Kenan Dautović. Nakon toga, djevojke će organizirano posjetiti Memorijalni muzej Rodna kuća Ive Andrića, te uz pratnju turističkog vodiča razgledati Travnik.


U subotu na Centralnom gradskom trgu sa početkom u 20:00 sati će biti organizirana noć bh. dizajna, a modele će nositi učesnice Izbora za fotomodela BiH. Tema ovogodišnjeg festivala je “nosimo domaće, nosimo bh. dizajn”, te je velika pažnja posvećena upravo domaćim tekstilnim proizvođačima i modnim dizajnerima.


Na travničkom festivalu mode svoje kolekcije će predstaviti:
1. Modna revija No 1- Sportska oprema Travnik.
2. Modna revija brenda Senses – Mirela Džinić Travnik
3. Modna revija AMS desing – Amina Vehabović Gračanica
4. Modna revija Belma Delibašić Kakanj
5. Modna revija Naida Vilić Sarajevo
6. Modna revija Neyra Fashion Atelier Sarajevo
7. Modna revija Svjetlana Vuković-Ceca Tuzla


Nakon festivala mode u Travniku, u organizaciji Agencije Fotomodel u Sarajevu,13.08.2023. godine u hotelu Radon Plaza se održava finale Izbora za fotomodela BiH.
Generalni pokrovitelji festivala "Moda Fest Travnik" su Općina Travnik i Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.
Pozivamo sve, koji su u prilici da uveličaju ovogodišnji festival mode u Travniku, te uživaju u prizorima mode i ljepote.