1 1 1 1 1

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović danas je potpisao ugovor sa predstavnicima Unicredit banke kao partnerima za plasman kreditne linije uz subvencioniranje troškova kamate za kredite odobrene subjektima male privrede sa sjedištem na području općine Travnik.

Početkom godine Općina Travnik je objavila javni poziv za dostavljanje ponuda komercijalnih banaka za obezbeđenje kreditne linije subjektima male privrede koji imaju sjedište registrovano na području općine Travnik s ciljem plasmana kreditnih sredstava uz 100% subvenciju kamatne stope.

Sredstva za subvenciju kamatne stope obezbijeđena su u budžetu Općine Travnik za 2023. godinu.

Kontinuirano se djeluje u pravcu podržavanja privrede na području općine Travnik, te je izuzetno značajno da se pomogne i manje razvijenim preduzećima, a to možemo uraditi kroz proširenje i unapređenje njihove proizvodnje, te u konačnici i kroz upošljavanje nove radne snage.

Ukupna vrijednost kreditne linije iznosi dva miliona KM, dok će Općina Travnik u potpunosti subvencionirati iznos kamate za narednih pet godina u ukupnom iznosu od 150.000,00 KM, odnosno 30.000,00 KM godišnje što u principu znači da privredni subjekti koji budu korisnici kredita neće plaćati kamatu.

Direktorica regije u segmentu prodaje UniCredit banke Amila Hodžić je istaknula da je na njihovo veliko zadovoljstvo uz regresiranje kamatne stope Općine Travnik, UniCredit banka obezbijedila povoljne komercijalne uslove za kreditnu liniju, čime je stvorena odlična prilika i šansa za privrednike sa područja općine Travnik.

Iskreno se nadamo da ćemo ostvariti ono što svi zajedno želimo, a to je novo poslovno okruženje, nova radna mjesta i bolji životni uslovi za naše građane.