1 1 1 1 1

U Kabinetu načelnika Općine Travnik danas, 17.07. 2023. godine upriličeno je svečano potpisivanje i polaganje zakletve vjernosti za troje državnih službenika.

Državni službenici postavljeni su na radna mjesta: stručnog saradnika za odnose sa javnošću i pristup informacijama, stručnog saradnika za saradnju sa dijasporom i šefa odsjeka za računovodstvo.

Zakletvu vjernosti, državni službenici su položili pred načelnikom Općine Travnik Kenanom Dautovićem, koji je novoprimljenim zaposlenicima poželio srdačnu dobrodošlicu, te da svoju dužnost i obaveze obavljaju profesionalno, u skladu sa Ustavom BiH i Ustavom Federacije BiH, zakonima i drugim propisima džave Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine.

Potpisivanjem teksta zakletve, državni službenici su se obavezali da će savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati svoje zadatke predviđene opisom radnog mjesta, da će u svom radu izbjegavati djelatnosti i propuste koji su nespojivi sa dužnostima državnog službenika, te da će štititi i brinuti o ravnopravnosti i pravima svih naroda i građana Bosne i Hercegovine.