1 1 1 1 1
Općinska izborna komisija Travnik obavještava birače čije se ime nalazi na spisku iz Centralnog biračkog spiska za glasanje na redovnom biračkom mjestu za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik 2021.godine, a koji su pozitivni na COVID-19 i/ili koji posjeduju akt nadležnog tijela o obaveznoj izolaciji ili se nalaze na bolničkom liječenju, zbog čega nisu u mogućnosti da dođu na biračko mjesto na kojem su upisani u Centralni birački spisak da glasaju lično, bit će, na njihov zahtjev, omogućeno glasanje putem kovertovanog glasačkog listića koji se izuzima sa redovnog biračkog mjesta, u skladu sa članom 24e. Pravilnika o provedbi izbora u Bosni i Hercegovini (''Službeni glasnik BiH'' broj: 25/20 i 67/20).
 
Da bi ostvario biračko pravo, birač je dužan najkasnije do 08.04.2021. godine do 07,00 sati ili na sam dan izbora 11.04.2021. do 09:00 sati, lično (putem e-mail-a, faks aparata) ili putem druge osobe, dostaviti zahtjev za glasanje putem kovertiranog glasačkog listića, odnosno medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na COVID-19 i/ili akt nadležnog tijela kojim mu je određena izolacija ili hospitalizacija.  
 
Birač kojem je dijagnosticirano oboljenje COVID-19 nakon 08.04.2021. godine ili na sam dan izbora, zahtjev za glasanje dužan je dostaviti najkasnije na dan izbora 11.04.2021. godine do 09:00 sati.
 
Zahtjev za glasanje, odnosno medicinski nalaz i/ili akt nadležnog organa može se dostaviti Općinskoj izbornoj komisiji Travnik na mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem drugog lica. 
 
Podnosilac zahtjeva koji želi da glasa putem COVID-19 mobilnog tima u zahtjevu treba da navede ime i prezime, ime roditelja, JMBG, adresa stanovanja, kontakt telefon, skenirano rješenje o izolaciji od nadležne ustanove ili odgovarajući medicinski nalaz.