1 1 1 1 1

Služba za razvoj, privredu i vanprivredu Općine Travnik objavila je stalni javni poziv omladinskim udruženjima koja imaju sjedište ili registrovan ured na području općine Travnik da izvrše upis u Spisak omladinskih udruženja Općine Travnik.

Prema odredbama Zakona o mladima Federacije BiH, jedna od obaveza Općine, odnosno nadležne općinske službe, jeste vođenje spiska omladinskih udruženja i neformalnih grupa, a iz razloga transparentnosti, saradnje, podrške i partnerstva. Omladinska udruženja koja žele predlagati projekte za mlade ili biti članice Vijeća mladih Općine Travnik, dužna su se upisati u spisak omladinskih udruženja Općine. Omladinska udruženja, prema Zakonu o mladima Federacije BiH, označava udruženje čije članstvo i organe upravljanja čine dvijhe trećine mladih, čije su aktivnosti i statutarne djelatnosti usmjerene na mlade, a koje se osniva, registruje, djeluje i prestaje postojati u skladu sa zakonom na osnovu kojeg je registrirano. Međunarodna udruženja koja nisu registrovana i u Bosni I Hercegovini ne mogu dobiti statut omladinskog udruženja.

 

Zahtjev za upis možete preuzeti ovdje, a pravilnik na ovom linku.

Zahtjev i prilozi se popunjavaju digitalno i podnose se Službi skenirani na službenu e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Javni poziv je stalnog karaktera, a za sve dodatne informacije možete se javiti na broj telefona: 030/508-025