1 1 1 1 1

odlican izbor

 

»» Općina Travnik se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, sa dobrom komunikacijom sa svim važnijim centrima i koridorima u zemlji. Travnik je veoma dobro povezan putem cestovnog koridora, dok se željeznički koridor nalazi u neposrednoj blizini.

 

»» Lokacije za investiranje na području Općine Travnik predstavljaju izvrsne prilike za investiranje i razvoj poslovanja. Posebnu pogodnost predstavljaju lokacije koje su dostupne na području sportsko rekreativnog centra Babanovac (Vlašić)

 

»» Vrijednost ostvarenog uvoza u 2015. godini u Općini Travnik je iznosila 220,4 mil. KM, dok je vrijednost ostvarenog izvoza iznosila 212,5 mil. KM, čime je ostvarena pokrivenost uvoza izvozom iznosila 96,43%. Ključna izvozna tržišta su zemlje EU.

 

»» Podatak o ostvarenom izvozu na EU tržišta potvrđuje konstataciju da su u Općini Travnik dostupni kvalifikovani radnici koji zadovoljavaju potrebe inostranih tržišta.

 

»» Općina je na usluzi investitorima! Općina pruža podršku investitorima pri odabiru lokacija za investiranje, te tokom procesa investiranja, a podršku nastavlja pružati i tokom poslovanja. Pojednostavili smo procese izdavanja dokumentacije, skratili vrijeme i smanjili troškove poslovanja, uspostavili jednošalterski sistem za postupke u procesu građenja i registracije tako da ćete brzo, lako i jeftinije ostvariti svoju investiciju!

 

Opširnije u dokumentu na linku ispod teksta.

 

OPĆINA TRAVNIK - ODLIČAN ODABIR ZA VAŠU INVESTICIJU

 

MUNICIPALITY OF TRAVNIK - EXCELLENT CHOICE FOR YOUR INVESTMENT