1 1 1 1 1

Općinski načelnik Kenan Dautović, po već ustaljenoj praksi kontinuirano prati i podržava rad sportskih klubova i pojedinaca koji ostvaruju uspješne rezultate u oblasti sportskih takmičenja i aktivnosti.


Stoga je u svom kabinetu, danas ugostio predstavnike sportskog streljačkog kluba „Target“ iz Travnika, koji su u vrlo kratkom vremenskom periodu, nakon samog osnivanja, ostvarili zapažene rezultate.
Razlog današnjeg susreta, između ostaloga bio je i prilika da se uputi čestitka povodom osvojenog prvog mjesta na Drugom prvenstvu FBiH u streljaštvu u disciplini serijske vazdušne puške, Sameru Kolaseviću, te drugim takmičarima, ali i kompletnom rukovodstvu Kluba.


Ovogodišnje prvenstvo, kako je kazao predsjednik Kluba Rašid Kasumović, okupilo je 15 streljačkih klubova sa ukupno 199 strijelaca u kategorijama pioniri/pionirke, kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke i seniori/seniorke, a “Target” je u pratnji sekretara i trenera kluba, nastupio sa ukupno 26 takmičara, koji su također ostvarili izvanredne rezultate.

„Sama činjenica da je na području Srednje Bosne osnovano čak 12 sportsko-streljačkih klubova, govori o tome koliko interesovanje danas postoji za ovom vrstom sportske aktivnosti, a mladi ljudi koji ostvaruju odlične rezultate nas dodatno podstiču da radimo na još sanžnijem omasovljenju sportskog streljaštva“, istaknuo je Kasumović.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je naglasio da Općina, također i putem javnih poziva za sufinansiranje vrhunskog sporta iz budžeta, financijski podržava sportiste sa područja teritorije Travnika koji ostvaruju značajne rezultate u sportskim takmičenjima.
Ovom prilikom načelnik je uručio prigodne poklone, te čestitao mladim sportistima na odličnim rezultatima i izrazio ogromno zadovoljstvo što Travnik ima svoje uspješne ambasadore, koji ga ponosno predstavljaju širom države, ali i dalje.

Zahvaljujući nizu uspješnih rezultata i brojnim osvojenim medaljama i peharima, Target je uspio izgraditi respektabilan ugled i poštovanje u vrlo kratkom vremenskom periodu, ne samo u Travniku, već i u cijeloj BiH.

Sportski streljački klub „Target“Travnik (SSK „Target“) osnovan je početkom 2016. godine, nakon što je uočeno da je ovaj olimpijski sport zanemaren na području travničkog kraja, te je grupa entuzijasta i zaljubljenika u streljaštvo kao sportsku disciplinu, osnovala sporstko udruženje s ciljem promocije streljačkog sporta.

Čestitamo travničkim strijelcima, ali i trenerima, kao i upravi kluba, sa željom da i u narednim takmičenjima koja ih očekuju na kantonalnom, federalnom i državnom, nivou ostvare uspješne rezultate.