Općina Travnik izdaje u zakup bočnu površinu zgrade u ulici Poturmahala 10. Početna cijena godišnje zakupnine iznosi 2.000,00 KM.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je objavilo javni poziv za podršku zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi na području Bosne i Hercegovine za period 2024.-2025. godina.
Rok za prijave je 31.12.2023. godine

Na ovom linku možete pronaći sve potrebne informacije.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za djelovanje jakog i olujnog južnog vjetara.Upozorenje se odnosi za vremenski interval od 30.11.2023.godine od 21:00 h do 02.12.2023. do 18:00 sati.

Odbor za poljoprivredu Općinskog vijeća Travnik, utvrdio je rang listu korisnika koji su se prijavili na javni poziv za dodjelu poticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje općine Travnik za 2023.godinu.

Općina Travnik je po osnovu direktnog javnog poziva za podnošenje prijedloga projekata partnerskih jedinica lokalne samouprave u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", zauzela prvo mjesto.

Upravo je u toku realizacija prve faze projekta rekonstrukcije Bosanske ulice pod nazivom „Travnički korzo koji implementira Općina Travnik.

U toku su radovi na rekonstrukciji puta Turbe – Karaula, u okviru čega je izvršeno mašinsko skidanje postojećeg dotrajalog asfaltnog zastora i postojeće tamponske podloge, te priprema novog tamponskog sloja zadovoljavajuće nostivosti.

Vlada Federacije BiH je donijela dvije odluke kojima se izdvaja ukupno 200.000 KM iz Budžeta FBiH za 2023. godinu za realizaciju projekta “Poticaj za opstanak starih i tradicionalnih zanata”.

Poštovani Travničani i svi Bosanci i Hercegovci sretan vam Dan državnosti naše jedine domovine.