Komunalni redari i servis 48hKomunalni redari Općine Travnik rade u okviru Službe za zajedničke i komunalne poslove.
Cilj i svrha osnivanja redarske službe je  unapređenje komunalne oblasti u našoj općini i to pojačanom kontrolom  poštivanja propisa koji se odnose na: uređenje naselja, održavanje čistoće javnih površina, korištenje javnih površina, sakupljanje i odvoz komunalnog otpada, održavanje javne rasvjete, uklanjanje snijega i leda sa javnih površina i kontrolu drugih propisa iz komunalne oblasti.
Kako se radi o značajnom mehanizmu za sve građane Travnika,  ovom prilikom vas  podsjećamo  su, u vršenju postupka  kontrole,  redari obavezni pokazati na uvid službenu legitimaciju subjektu kontrole a da je svaki subjekt kontrole dužan omogućiti  nesmetano  vršenje poslova komunalnim redarima  te  obezbijediti  nesmetano vršenje kontrole.
Obzirom da je uspostava mehanizma komunalnih redara bio i prijedlog velikog broja građana a u ostvarenju zajedničkih ciljeva  grašani mogu svoje prijedloge, sugestije i primjedbe  dostavljati na sljedeće e-mail adrese:

Amel Islamović
tel: +38761931615 email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kadro Baltić
tel: +38761285812 email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Milijana Vujinović
tel: +38761176283 email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Aldin Ribo
tel: +38761176139 email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Kontakt telefon: 030 509 076 ili 030 511 277 - lokal 277

                    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 
Prijave komunalnim  redarima možete slati i putem online obrasca “Servis 48 sati“  koji se zasniva se na efikasnijem rješavanju zahtjeva korisnika komunalnih usluga i to posredstvom općinske administracije koja  vrši koordinaciju rada javnih komunalnih preduzeća s jedne strane i građana i privrednog i javnog sektora s druge strane.
Putem Servisa sada možete lakše i brže dobiti  i relevantan odgovor koji na kraju vodi i do rješavanja eventualnih problema. Ukoliko imate pitanja, prijedloge, sugestije “Servis 48 sati“ pravo je mjesto za Vas. Koristite Servis i pomozite, i sebi i lokalnoj upravi.

Online obrazac

Required*