1 1 1 1 1

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler danas je boravio u službenoj posjeti Općini Travnik


Ambasador Sattler i načelnik Kenan Dautović razgovarali su o razvojnim projektima Općine Travnik, o borbi protiv korupcije, o otvaranju Bosanske ulice za pješake, izgradnji azila za pse te o izgradnji cvjetnog sata. Naime, načelnik je ambasadoru Sattleru iznio prijedlog da EU, po uzoru na svjetske poznate gradove, podrži izgradnju cvjetnog sata što je ambasador sa zadovoljstvom prihvatio.
Također, ambasador Sattler se načelniku pridružio i na press konferenciji povodom otvaranja Bosanske ulice za pješake koja se održala na Centralnom gradskom trgu.
Općina Travnik već nekoliko godina učestvuje kao partner u projektima koji se finansiraju sredstvima EU u okviru "EU4Business". Jedan od obrta koji je finansiran kroz projekat "EU4Business"je i Vrtni centar „Smaragd“. Ambasador i načelnik su danas obišli Vrtni centar „Smaragd“
Ambasador Johann Sattler, tokom boravka u Travniku posjetio je i Rodnu kuću Ive Andrića ne krijući oduševljenje književnim djelima koje je napisao Andrić.