1 1 1 1 1

Općinska izborna komisija Travnik obavještava sve zainteresovane birače koji žele da se upoznaju sa izbornim procesom, da je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2020. godine razvila online kurs - obuka za rad u biračkom odboru. Kurs je dostupan na web stranici https://obuke.izbori.ba/ na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku.

Zbog lakšeg snalaženja i prustupa kursu na web stranici www.izbori.ba kreiran je baner sa oznakom e-obuke. Klikom na sliku ćete biti preusmjereni na početnu stranicu e-obuke.

U gornjem desnom uglu stranice nalazi se link na kojem piše "Prijavite se., nakon ćega se otvara prozor za registraciju polaznika kursa. Na dnu stranice kliknite na -Kreiranje novog korisničkog računa,. nakon čega se otvara obrazac za unos neophodnih podataka (korisničko ime, lozinka , email adresa , ime, prezime, mjesto) i kliknite dugme Kreiraj moj novi račun. Nakon što popunite neophodna polja na obrascu  putem email-a dobit ćete zahtjev za potvrdu  registracije i klikom  na link u emailu aktivirate vaš korisnički račun. (Napomena: korisničko ime treba biti napisano malim slovima/kombinacija slova i brojeva).