Štampa
1 1 1 1 1

Predajom ključeva od stana za 20 raseljenih porodica u Travniku danas je okončana jedna od aktivnosti realizacije projekta”Zatvaranje kolektivnih centara I alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja”

Ovo je projekat koji implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba I izbjeglica u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava I izbjeglice BIH, Fondom za povratak BIH I Općinom Travnik koja je osigurala zemljište, svu potrebnu dokumentaciju, projektnu dokumentaciju kao I nadzor nad izvođenjem radova. Ukupna vrijednost projekta je 1,9 miliona KM. Današnjoj svečanosti uručenja ključeva porodicama , pored domaćina -načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, kantonalni ministar prostornog uređenja,zaštite okoliša,povratka i stambenih poslova SBK, direktor Fonda za povrataka BiH Bojan Ninković te predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fonda za povratak BiH, resornog kantonalnog ministarstva SBK i CRS-a.

U novoj zgradi će stanovati 78 osoba koje su do sada živjeli u kolektivnom centru i alternativnom smještaju na području općine Travnik