Općinska upravaE - registarKatalog uslugaDokumentiO TravnikuServis 48 sati

Općinska uprava

Press

Konstituiran Gospodarski savjet općine Travnik

21.4.2017

U četvrtak 20. travnja 2017. godine, u zgradi Općine Travnik održana je prva, osnivačka, sjednica gospodarskog savjeta općine Travnik na kojoj je izabran i prvi predsjedatelj gospodin Admir Hadžiemrić, načelnik Općine Travnik, te njegov zamjenik Šerif Elmazovski, direktor kompanije Master Fashion d.o.o. Travnik.
Gospodarskom vijeću predstavljen je koncept započetih regulatornih reformi u okviru projekta LIFE, koji podrazumjeva pojednostavljenje administrativnih procedura i uspostavu njihovog online elektronskog registra u cilju unapređenja servisa za investitore u općini Travnik. Savjet je jednoglasno podržao i pozdravio provođenje LIFE projekta u općini Travnik i zatražio da se na jednoj od narednih sjednica pripremi detaljnijo izvješće o rezultatima provođenja projekta LIFE u općini Travnik. Također usvojen je pravilnik o radu, kojim je, između ostalog, definirano da Savjet buduće sastanke neće održavati u radno vrijeme, te da će se naredni sastanci održavati naizmjenično u prostorijama tvrtki članica Savjeta.
Gospodarski savjet okuplja 11 najeminentnijih gospodarstvenika s područja općine Travnik, a formiran je s ciljem omogućavanja aktivnog sudjelovanja lokalnih gospodarstvenika u procesu unapređenje poslovnog okruženja u općini. Osnivanje Savjeta i provedene reforme su konkretni rezultati provođenja projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnoj razini u BiH „LIFE“kojeg implementira Grupacija Svjetske banke u partnerstvu sa Britanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini, a Općina Travnik je pristupila ovom projektu u prosincu 2016.godine.


[ Nazad ]