1 1 1 1 1

U zgradi Općine Travnik danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program obilježavanja, osme po redu kulturno-zabavne i sportske manifestacije „Dan općine Travnik“, koja će se održati u periodu od 15. do 30. marta, ove godine u Travniku.

Ovogodišnja manifestacija ponudit će preko 100 događaja, od čega se posebno izdavaja rekordan broj sportskih sadržaja u kojima će učestvovati najviše do sada učesnika, njih čak 1480. Također, ove godine realizovati će se i tradicionalne aktivnosti čiji je organizator Općina Travnik, te da će pored, „Kajganijade“, „Kluba neizlječivih Travničana“ koji će ugostiti istaknutog travničkog profesora Janka Duića, biti upriličene i nove aktivnosti, poput druženja sa penzinisanim zaposlenicima i sa dosadašnjim načelnicima Općine Travnik, a u posjetu ovim povodom u okviru svečane sjednice u Travnik dolaze i brojne inostrane delegacije iz bratimljenih gradova, ali i počasni gosti.

Vrlo važna aktivnost koja se realizuje u okviru manifestacije jesu i zajednička vjenčanja, na koja su se ove godine imali priliku prijaviti parovi iz cijele BiH, a koja će se održati u prelijepom ambijentu srednjovjekovne tvrđave Stari grad. Poziv parovima iz cijele BiH da budu dio prakse svečane organizacije zajedničkih vjenčanja za više parova u Travniku je imao lijep odjek, stoga je zakazano pet vjenčanja.

Ni ove godine nisu izostavljeni ni oni najmlađi, koji će pored brojnih drugih sadržaja tokom trajanja manifestacije imati i jedan cijeli dan samo za njih koji će se realizovati pod okriljem događaja „Djeca su sreća najveća“ u okviru čega će biti upriličeno višesatno druženje i zabava uz brojne zanimljive sadržaje. Također, ovom prilikom djeca rođena na sam Dan općine Travnik, od dana od kada se obilježava ovaj datum, proslavit će svečano zajedno rođendan. Također, 21. i 23. marta će biti upriličena aktivnost „Ulicom Bosanskom“, u okviru čega će brojni sugrađani predstaviti svoju ponudu i proizvode, te će tom prilikom prolaznicima dijeliti zanimljive poklone, ali i ukusne slastice za one najmlađe, ali i one nešto starije. U četvrtak, 21. marta najavljen je jedan jako zanimljiv i značajan događaj o kojem ćemo izniijeti više detalja u narednom periodu.

Pozivamo sve naše sugrađane,Travničanke i Travničane, ali i naravno sve one iz drugih gradova da nam se pridruže u ovoj našoj svečanosti da zajedno obilježimo ovaj veoma značajan datum za Travnik.