Zakazana KONSTITUIRAJUĆA sjednica Općinskoga vijeća Travnik, koja će se održati 27. 1.2021. godine (SRIJEDA), u 10ºº sati, u Centru za kulturu Općine Travnik.

Nova prilika za dobijanje bespovratnih sredstava iz Challenge fonda - 3.0 out of 5 based on 1 vote

Privredni subjekti sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske po šesti put mogu aplicirati za bespovratna sredstva iz Challenge fonda. Javni poziv otvoren je do 12. februara/veljače 2021. do 16:00 sati.

Raspoloživi fond za ovaj poziv je oko 420.000,00 EUR. Sredstva su namijenjena privrednim subjektima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

U toku su pripreme za obilježavanje Dana općine Travnik u 2021.g. – 21.03.2021.g.Uvažavajući epidemiološku situaciju programske aktivnosti će biti kreirane na način da se poštuju mjere i naredbe koje su na snazi .

Nakon provedenog prvostepenog i drugostepenog postupka Komisija za odabir korisnika stipendije redovnim studentima, studentima deficitarnih zanimanja i učenicima srednjih škola deficitarnih zanimanja u akademskoj 2020./2021. godini utvrdila je: K O N A Č N U RANG LISTA REDOVNIH STUDENATA, STUDENATA DEFICITARNIH ZANIMANJA I UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA DEFICITARNIH ZANIMANJA U AKADEMSKOJ/ŠKOLSKOJ 2020./2021. GODINI koju možete pogledati OVDJE.

 

Svim sugrađanima općine Travnik pravoslavne vjeroispovjesti želim sretan Božić, sa željom da praznike proslave u duhovnom miru, porodičnoj sreći njegujući tradiciju i običaje.

Obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači da su, shodno članu 14. Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata (“Sl. novine F BIH”, broj 42/08) obavezni izvršiti ažuriranje podataka u navedenim Registrima za 2021. godinu.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva, u cilju daljnjeg praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID -19) donio je naredbu koju možete pročitati OVDJE.

Naziv radnog mjesta:

  • Viši referent matičar u Službi za opću upravu i BiZ – mjesni ured Turbe
  • 1 (jedan) izvršilac
  • namještenik se prima na neodređeno vrijeme uz obavezan probni rad od 3 mjeseca.

Poštovani sugrađani ,

 

iza nas je godina puna izazova koji su naše snage , zajedništvo i spremnost da saradjujemo stavili u iskušenje . Zajedno smo osjetili i prezivljavali zbunjenost, neizvjesnost, udaljenost ali i snagu zajedničkog djelovanja, nesebičnog angažmana i pružene ruke.