Općinska upravaE - registarKatalog uslugaDokumentiO TravnikuServis 48 sati

Općinska uprava

Press

Manifestacijom “Dan sporta” otvorena sportska sala “Pirota”

19.10.2018

Juče je u Sportsko-rekreativnom centru „Pirota“ održan Dan sporta u općini Travnik pod nazivom „Izaberi svoj sport“.
Prevashodan značaj ove manifestacije je svečano otvorenje sportske sale nakon okončanja građevinskih radova i postavljanja završne podloge što predstavlja značajnu investiciju Općine namijenjenu sportistima Travnika. Navedeni radovi izvršeni su sredstvima Općine I sredstvima koje je Općina osigurala od viših nivoa vlasti u ukupnom iznosu oko 187.844,67 KM .Sredstva u iznosu od 68.836,95 KM utrošena su za građevinske radove na osnovu Ugovora o javnoj nabavci a izvođač radova je “VLAŠIĆ GRADNJA” d.o.o.Travnik. Sredstva u iznosu od 119,007,72 KM utrošena su za podoplagagačke radove odnosno postavljanje podloge za košarkaško I rukometno igralište , završne lajsne, iscrtavanje linija igrališta, premazivanje i dr.Izvođač radova je "RATKOVIĆ"d.o.o Banja Luka.
Ovim je ispunjen plan za ovu godinu I stvorena pretpostavka za nastavak aktivnosti na okončanju ostalih radova kako bi SRC “Pirota” zasjala u punom sjaju.
Organizatori manifestacije “Dan sporta” su Sportski savez općine Travnik I načelnik Općine. Učešće u organizaciji ove manifestacije uzeli su klubovi-članice ovog saveza, Zavod za Javno zdravstvo SBK, Udruženje žena „Emina“ i 11 osnovnih škola.
Kako je juče bilo u “Piroti” I kako izgleda sportska sala možete pogledati na slikama ispod teksta.
[ Nazad ]