Općinska upravaE - registarKatalog uslugaDokumentiO TravnikuServis 48 sati

Općinska uprava

Press

Ambasador Republike Turske i gradonačelnik Izmita boravili u Travniku

27.4.2018

Partnerski grad Izmit donirao vrijednu opremu za Kantonalnu Bolnicu

Ambasador Republike Turske ,njegova ekselencija Haldun Koç i gradonačelnik Izmita gospodin Nevzat Doğan danas su posjetili Travnik.
Razlog ove posjete je svečano otvorenje obnovljenog ginekološko-porođajnog odjela Kantonalne bolnice “Travnik” za koji je turski grad Izmit poklonio vrijednu opremu u vrijednosti od 300.000,00 eura.

Prije odlaska u Kantonalnu bolnicu u kabinetu načelnika održan je protokolarni sastanak sa načelnikom Općine Travnik, gospodinom Admirom Hadžiemrićem i premijerom Srednjobosanskog kantona, gospodinom Tahirom Lendom. Ovom prilikom naglašen je prijateljski odnos Travnika i Izmita kao partnerskih općina i zajednički projekti kao I opredjeljenost gradonačelnika Doğana da I u budućnosti pomaže sve dobre ideje od zajeničkog interesa za sve građane Travnika.
Negova ekselencija Haldun Koç potvrdio je stav Republike Turske da podržava sve inicijative koje povezuju turske i bosanske gradove i građane te da će i dalje nastojati da se unapređuju partnerski odnosi.
Načelnik Hadžiemrić,kao domaćin ovog sastanka zahvalio se u ime građana Travnka na ovako vrijednom poklonu. Ovo je uz moderan prak sa košarkaškim igralištem pored Osnovne škole “Travnik”, takođe poklon Izmita, još jedan primjer prijateljstva i želje da građani Travnika znaju da imaju prijatelje koji su spremni da im pruže podršku.


[ Nazad ]