Općinska upravaE - registarKatalog uslugaDokumentiO TravnikuServis 48 sati

Općinska uprava

Press

Travnik obilježio Svjetski dan turizma

27.9.2017

Povodom 27. septembra, Svjetskog dana turizma, u prostorijama Zavičajnog muzeja Travnik održana je konferencija za medije

Općina Travnik ove godine uključila se u obilježavanje Svjetskog dana turizma kako bi se ukazalo na značaj turizma za privredno-ekonomski razvoj lokalne zajednice.
Pokazatelji ukazuju na činjenicu da Travnik postaje nezaobilazna destinacije turista koji posjećuju našu državu ali I na potrebu rješavanja zakonske regulative I drugih uslova koji će osigurati dodatni kvalitet u razvoju turizma- naglasio je načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić u svom obraćanju prisutnima.
Pored načelnika Hadžiemrića prisutnima su se obratili i direktor Turističke zajednice SBK, Miroslav Matošević I direktorica Zavičajnog muzeja “Travnik”, Fatima Maslić i prezentovali aktivnosti I planove za afirmisanje zaštite kulturno-istorijske baštine, organizaciju različitih događaja, potrebu unapređenja saradnje svih vladinih I nevladinih organizacija koji svojim radom unapređuju turističku ponudu.


[ Nazad ]