Općinska upravaE - registarKatalog uslugaDokumentiO TravnikuServis 48 sati

Općinska uprava

Press

Svečanim otvorenjem Parka “15. juli – Park slobode i nezavisnosti” i potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu općine Travnik i Izmit još jedanput potvrdile svoje prijateljske odnose

6.8.2017

Iako Općina Travnik ima već dugogodišnje prijateljske odnose sa turskom Općinom Izmit na osnovu Protokola o namjeri za uspostavljanje međuopćinske saradnje juče je potpisan zvaničan Sporazum i to osnovu Odluke Općinskog vijeća Travnik iz 2011.godine.
Potpisivanje Sporazuma upriličeno istovremeno sa zvaničnim otvaranjem Parka “15. juli – Park slobode i nezavisnosti” čiju je izgradnju i finansirala Općina Izmit u iznosu od 98.000,00 eura .Ovaj Park poklon je mladima Travnika i trenutno je najbolje uređen park u gradu.
Tursku delegaciju predvodili su načelnik Izmita, dr NEVZAT DOĞAN i ZEKI AYGÜN, poslanik truske regije Kocaeli. Kako su, kao članovi delegacije,Travnik posjetili i predstavnici privrede, razvojnih agencija, oblasti kulture i međunarodne saradnje, razgovaralo se i o budućoj saradnji.
Ovo je bila i prilika da već dokazanim prijateljima iskažemo i zahvalnost na ovako vrijednom projektu što je u ime građana Travnika i učinio načelnik Općine,Admir Hadžiemrić.
[ Nazad ]