Općinska upravaE - registarKatalog uslugaDokumentiO TravnikuServis 48 sati

Općinska uprava

Press

U Leipzigu obilježeno 20 godina partnerstva sa Travnikom

20.6.2017

Delegacija iz Travnika boravila u Leipzigu

U periodu od 14. do 17. juna 2017. godine delegacija iz Travnika, na čelu sa premijerom SBK ,Tahirom Lendom i načelnikom Općine, Admirom Hadžiemrićem i predsjedavajućom Općinskog viječa, Vlatkom Lukić,boravila je u njemačkom gradu Leipzigu.
U posjeti Leipzigu boravili su i predsjednici klubova stranaka koje participiraju u OV Travnik i predstavnici općinske administracije ali i neki od sportistkih klubova i predstavnika kulturno umjetničkih društava koji imaju uspostavljene prijateljske odnose sa kolegama iz Leipziga.
Povod posjete je bilo obilježavanje 20 godina od uspostavljanja partnerstva između Travnika i Leipziga.
Pored sastanaka sa gradonačelnikom i drugim značajnijim predstavnicima gradske uprave delegacija Travnika imala je sastank sa predstavnicima Global Engagment-a. Global Engagment je organizacija iz Njemacke koja se, između ostalog, bavi i finansiranjem lokalnih samouprava i njihovih projekata.
Na sastanku sa Global engagmentom se razgovaralo o globalnim ciljevima koje je UN proglasio najvećim problemom današnjice. Najveći akcenat u razgovoru je stavljem na ciljeve koji se tiču ekonomskog rasta i razvoja, školstva te očuvanja klime.
Na svečanoj večeri koju je upriličio gradonačelnik Leipziga, gospodin Burkhard Jung ,učešće je uzeo i uljepšao plesnim koreografijama plesni studio „Maya“ iz Travnika.


[ Nazad ]