Općinska upravaE - registarKatalog uslugaDokumentiO TravnikuServis 48 sati

Općinska uprava

Press

Obavijest građanima općine Travnik vezano za postupanja u novonastalim vremenskim neprilikama

19.4.2017

Zbog sniježnih padavina molimo građane da:

- Preventivno protresu snijeg sa voćnjaka, ukrasnog drveća i grmlja, izoliranih telefonskih ili električnih kablova i sl., kako bi spriječili njihovo oštećenje i lom. Ne otresajte i ne čistite neizolirane električne vodove - smrtna opasnost.

- Ukoliko, snijeg ili led koji prijeti pasti s krova vašeg stambenog ili poslovnog objekta dužni ste ukloniti sami ili angažovanjem stručnih službi. Zavisno od nosivosti krovne konstrukcije vašeg stambenog ili poslovnog objekta i od debljine, odnosno težine sniježnog pokrivača, procjenite da li je snijeg potrebno ukloniti s krova, te po potrebi to i učinite kako se krov ne bi urušio. Čišćenje snijega s krova je opasan posao te je bolje da za to angažirate stručnu službu!

Ukoliko ste zbog obilnih snježnih padavina i neočišćenih puteva ostali izolirani, a u hitnoj ste situaciji (slučaj potrebe doktorske ili veterinarske pomoći, bolničkog liječenja, snabdijevanja neophodnim namirnicama ili energentima i slično) nazovite Općinski operativni centar civilne zaštite na broj telefona 030/5718-135 ili Kantonalni operativnom centaru CZ na 121 s kojeg će se dobijati potrebne informacije i upute za pružanje potrebne pomoći.

POMOĆNIK NAČELNIKA
mr. Nura Adilović


[ Nazad ]

Download