1 1 1 1 1

Podrška zdravstvenim ustanovama od strane travničkih privrednika je zaista dobar primjer socijalne i društvene osjetljivosti naših sugrađana ,vlasnika i voditelja kompanija i institucija.

Naime,u novonastaloj situaciji sa epidemijom koronavirusa mnogi travnički privrednici su odlučili da pomognu i olakšaju rad zdravstvenim ustanovama sa područja Općine Travnik. Travnički privrednici su zdravstvenim ustanovama pomagali kroz donaciju zaštitne opreme (maske,viziri,dezinfekciona sredstva...), nabavka respiratora,prehrambenih proizvoda,madraca, jastuka i svega ostalog što je potrebno za bolji i sigurniji rad zdravstvenim ustanovama u ovim kriznim trenutcima.
Posebno se zahvaljujem kompanijama: „Fortitudo“, Grafički studio „DIN“, „Nobil“, „Senses“, kompanija „ABA“, UTD „Best“, „Pobjeda“ Tešanj te Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi „Travnik“ i CEM-u(Centar za edukaciju mladih) .
Ove hvale vrijedne donacije su svakako, od velikog značaja za rad zdravstvenih ustanova u ovim vanrednim okolnostima ,a pogotovo ako uzmemo u obzir otežane uslove poslovanja sa kojima se privredni subjekti danas susreću.
U ime heroja u bijelom,građana Općine Travnik i u svoje lično ime ,još jednom se zahvaljujem svim gore navedenim kompanijama i institucijama.