1 1 1 1 1

U skladu sa  naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK,  a u cilju suzbijanja i prevencije širenja bolesti izazvane koronavirusom, a  kojom se obustavlja održavanje kulturnih i sportskih događaja na području srednje Bosne, Organizacioni odbor manifestacije „Dan općine Travnik 2020“ postupajući po naredbi donio je odluku da se, osim ceremonije zajedničkih vjenčanja koja će se uskladiti sa naredbom i uputama nadležnih organa, do daljnjeg odgađaju sve aktivnosti planirane ovom manifestacijom.

Deveta po redu kulturno-zabavna i sportska manifestacija „Dan općine Travnik“ planirano je da se održi u periodu od 21. 03. do 05.04. 2020. godine na različitim lokacijama na području općine Travnik.

-„S obzirom na to da manifestacija „Dan općine  Travnik“ svake godine okuplja brojne učesnike, kao i posjetitelje, ali i goste iz drugih država, a poštujući sve preporuke i naredbe svih nivoa vlasti i drugih zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini, odlučili smo da sve planirane sadržaje, osim ceremonije zajedničkih vjenčanja, prolongiramo za naredni period, a o novom ustanovljenom terminu održavanja manifestacije blagovremeno ćemo obavijestiti javnost“-zaključak je Organizacionog odbora.

Zbog specifičnosti manifestacije zajedničkih vjenčanja Organizacioni odbor je odlučio da se ovaj događaj ne odgađa ali ce se zvanična ceremonija u neposrednim kontaktima sa mladencima  prilagoditi naredbama i uputama koje se odnose na okupljanja većeg broja građana .